ClayWaves logo


Ontmoet ClayWaves

UPDATE OKTOBER '24

Ik ben ondertussen ook gestart met extern lesgeven en spendeer daar momenteel de meeste avonden aan. Ik geef les bij ClayMates Gent (Flexi-lessen), en in het Cultuurhuis van Merelbeke. ClayWaves geeft ook meer en meer extern workshops, en we starten met Atelier On The Move - ClayWaves goes Mobile!
MIJN VERHAAL

Ik waag de sprong…

Na 28 jaar werken in de industrie gooi ik het roer om en volg ik m’n hart. Vanaf juli '23 stort ik me volledig in de keramiekwereld met de opening van het tuinatelier ClayWaves waar ik gasten ontvang die willen leren potten draaien, glazuren, creatief bezig zijn. Ik ga lesgeven en begeleiden in deze creatieve processen.

Waarom zo’n switch?

Omdat ik gemerkt heb hoe ontstressend keramiek kan zijn. Voor mij is keramiek de laatste jaren een ankerpunt geworden in m’n leven, m’n houvast. Doordat, als je met keramiek bezig bent, er géén plaats is voor andere dingen in je hoofd en je hoofd als het ware alle stress loslaat, heb ik zelf ervaren wat het betekent om de dagdagelijkse sleur even los te kunnen laten. Deze ervaring wil ik graag delen en uitdragen.

Daarnaast is keramiek een beetje thuiskomen voor mij, als materiaalkundige. ‘k Duik terug onder in het wereldje van materialen, mineralen, sinteren en smelten, ovens stoken en gecontroleerd afkoelen.

Ten derde heb ik ervaren hoe leuk het is om al deze technieken over te kunnen brengen aan enthousiastelingen, die al even erg genieten van de keramiek als ikzelf. Wat een energieboosters zijn het om trotse leerlingen te zien, trots op hun realisaties, trots op hun creaties, blij dat ik daartoe kon bijdragen.

En ten laatste, een eigen atelier opzetten is ondernemen. Ik sta versteld van hoeveel van de tijd kruipt in andere zaken buiten de core activiteit(en), but I like it… Ik zet na jaren in een B2B omgeving gewerkt te hebben de stap naar B2C, ‘k verken de mogelijkheden van sociale media, ben mezelf aan’t bijschaven op vlak van webdesign, marketting en communicatie.

Ikzelf ga in hoofdzaak alle activiteiten uitvoeren, maar op vrije dagen en in weekends doen we dit samen, ikzelf en m’n vrouw Anja.